Tante Gerds Blomsterengcupcakes UTEN blomster

Fra denne herlige cupcakesboka mi, så har jeg igjen prøvd ut en herlig cupcake:)

De heter som dere ser i boka, Tante Gerds Blomsterengcupcakes, men siden jeg ikke hadde blomster i nærhetene da jeg ordnet de, så ble mine UTEN blomster.

Jeg var hjemme i Molde med mamma & pappa i helgen.
Tok med meg litt "cupcake-stæsj" oppover og planla å lage noen gode cupcakes.
Vi ble alle enige om at vi skulle prøve disse gule herlighetene med en touch av sitron:)

18 stk.

DU TRENGER:
Røren: 3 egg

                               150 gr margarin
                                           300 gr hvetemel, siktet
                           300 gr sukker
                              2 ts bakepulver
                   2 dl melk
                                        revet skall av 1 sitron
                                   saften av 1/2 sitron
               desj SP

             Frostingen: 125 gr philadelphiaost
                  60 gr margarin
           7-8 dl melis
                    2 ts vaniljesukker
             1/2 dl sitronsaft

SLIK GJØR DU:
Forvarm ovnen til 175 grader

Visp margarin og sukker hvitt





Tilsett eggene, ett av gangen, og visp godt mellom hvert egg.



Rasp av skallet av sitronen og press ut saften.



Tilsett sitron, hvetemel og bakepulver



Sikt melet



Hell i melken og rør godt.



Tilsett den dæsjen med SP-stabilisator (ca 1 stor teskje)
OG VIPS....se hvor fluffy røren ble:)



Se de fine muffinsformene med brokademønstret jeg har fått inn i butikken.



Cupcakesformene settes i et muffinsbrett sånn at de ikke skal flyte utover.
Men siden jeg ike hadde det med mamma så satte jeg heller 2 muffinsformer oppi hverandre.
Fyll cupcakesformene ca 2/3 fulle
Stek cupcakene midt i ovnen i ca 15 minutter.



Ta dem ut av ovnen og avkjøl dem i muffinsbrettet i ca 5 min. Sett cupcakene på en rist og la dem bli helt avkjølt.

FROSTINGEN:
Visp alt til en luftig krem.

PYNTINGEN:
Ha frostingen i en sprøytepose. Bruk tipp nr 1M (jeg brukte 1B)
Kjøp blomsterdekor, alternativt kan du lage blomster selv av fondant.
Bland inn konditorfarge om ønskelig.
Jeg brukte her gul icingfarge fra cacas:)

Siden vi ikke hadde blomster, så ble det sølvspray og rosa kuler på:)





Disse var veldig veldig gode og friske på smak.

TIPS:
Alternativ pynt med utrolig deilig smak er karamellisert sitronskall:
Sitronskall i tynne strimler vendes i smeltet sukker i en stekepanne. Når de er helt avkjølt, strør du dem over frostingen.

2 kommentarer

Sirdalsrypa - Grete

11.10.2011 kl.07:15

Må ikke vise slike fristelser på dager som denne !! hihi eldstejenta mi har forresten blitt en racer på å lage og pynte cupcakes og ho kommer til helga...

Karmaliving

13.10.2011 kl.16:15

nammm, må prøves:-)

Skriv en ny kommentar

mitthvitehus

mitthvitehus

31, Os i Hordaland

Jeg er ei JENTE med stor J....(jeg tror jeg aldri kommer til å bli dame) på 30 år som er samboer med min kjære Rune. Jeg har 3 barn, Sander 11 år, Nathalie 8 år og Julian 2 år. Vi bor på Os i et ikke altfor gammelt HVIT hus. Mine dager er fylt med min herlige familie, gode venner og sist men ikke minst INTERIØR. Holder også på med negledesign Calgel.

Kategorier

Arkiv

hits